Braškių saldumas ir nauda sveikatai

Ši saldi uoga iš mūsų senolių gavo pavadinimą „braškė“, nes valgant smulkios sėklytės maloniai braškėdavo.

Kuo pasižymi ši uoga?

  • Braškės turi fenolių, tokių kaip antocianinai ir elagitaninai, kurie yra stiprūs antioksidantai ir priešuždegiminės medžiagos.
  • Braškės padeda smegenų veiklai, mažina tinklainės degeneraciją ir reumatinį artritą.
  • Braškėse esantys elagitaninai padeda išvengti gaubtinės žarnos vėžio. 

„Dangaus pupos“ siūlo pasimėgauti liofilizuotomis (džiovintomis šaltyje) braškėmis, aplietomis skirtingo skonio šokoladais: 

BRASKES_SU_SOKOLADU_product_large_9598.jpgBRASKES_SU_BALTUOJU_SOKOLADU_product_large_9599.jpgBRASKES_SU_PIENINIU_SOKOLADU_product_large_9600.jpg

Nėra komentarų

Parašykite komentarą