Džiovintos slyvos – skanu ir sveika!

Džiovintose slyvose daug skaidulų, kurios naudingos tiesiosios žarnos vėžio rizikai mažinti. Skaidulos taip pat svarbios mažinant širdies ir kraujagyslių ligų, krūties vėžio, diabeto ir divertikulito rizikos veiksnius. Džiovintos slyvos yra geras vitaminų A, C, kalio ir geležies bei fenolių šaltinis. Fenoliai džiovintose slyvose pasižymi kaip stiprūs antioksidantai. Dvi džiovintose slyvose randamos augalnių maistingųjų medžiagų rūšys, neochlorogeno rūgžtis ir chlorogeno rūgžtis, yra efektyviai veikiantys antioksidantai, ypač prieš labai žalingą laisvąjį radikalą, vadinamą superoksido amonio radikalu, kuris iš tikrųjų niokoja mūsų organizmo ląsteles.

Norintiems sveikų skanėstų siūlome paragauti „Džiovintos slyvos su šokoladu“:

dražė saldainiai, slyvos, šokoladas.

Nėra komentarų

Parašykite komentarą