Šokolado fondiu ruošimo subtilybės

Desertinis šokolado fondiu viena iš sparčiai populiarėjančių pramogų. Dar neteko ragauti? Tuomet būtinai siūlome išbandyti! Šis fondiu gaminamas iš kąsnelio dydžio gabalėliais pjaustytų vaisių, spurgų, uogų, įvairių sūrių, džiovintų vaisių, kurie mirkomi į karštą padažą, paruoštą iš šokolado (juodojo, pieninio arba baltojo), grietinėlės, kakavos sviesto ir įvairių kitų priedų (vanilės, šlakelio brendžio, aitriųjų paprikų, cukatų, […]

Pieninio karšto šokolado receptas

Karštam šokoladui išvirti jums reikės: 300 g pieninio “Belcolade“ šokolado, skirto fondiu gamybai; 270 ml 30 % riebumo grietinėlės; 10 g kakavos sviesto.   Gaminimo procesas: Į puodą supilkite visą grietinėlę ir kaitinkite ją ant labai žemos temperatūros kol grietinėlė taps karšta, bet jokiu būdu neužvirinkite. Tuomet į grietinėlę berkite saują šokolado diskelių. Lėtai maišydami […]

Juodojo karšto šokolado receptas

Karštam šokoladui išvirti jums reikės: 300 g juodojo “Belcolade“ šokolado, skirto fondiu gamybai; 450 ml 30 % riebumo grietinėlės; 10 g kakavos sviesto.   Gaminimo procesas: Į puodą supilkite visą grietinėlę ir kaitinkite ją ant labai žemos temperatūros kol grietinėlė taps karšta, bet jokiu būdu neužvirinkite. Tuomet į grietinėlę berkite saują šokolado diskelių. Lėtai maišydami […]

Vestuviniai saldainiai

Vestuvių planavimas – nemenkas iššūkis, ypač jeigu šią ypatingą šventę planuojate patys. Juk taip norisi, kad viskas atrodytų nepriekaištingai: dekoracijos tarpusavyje derėtų su kitomis šventinėmis detalėmis, svečiai jaustųsi jaukiai ir vertinami, o šventei pasibaigus, visi dar ilgai su malonumu prisimintų jos akimirkas. Jeigu kaip tik šią akimirką planuojate jungtuves, šiame straipsnyje rasite konkrečias idėjas ir […]

Dražė, razinos, šokoladas.

Razinų saldumas ir vertė

Razinose daug fenolių, augalinių junginių, kurie pasižymi antioksidaciniu poveikiu – padeda apsaugoti organizmo ląsteles nuo žalingų molekulių, vadinamų laisvaisiais radikalais. Razinose yra palyginti daug boro. Boras, tai mineralas, naudingas kaulams ir sąnariams, ypač moterų organizme.

dražė saldainiai, slyvos, šokoladas.

Džiovintos slyvos – skanu ir sveika!

Džiovintose slyvose daug skaidulų, kurios naudingos tiesiosios žarnos vėžio rizikai mažinti. Skaidulos taip pat svarbios mažinant širdies ir kraujagyslių ligų, krūties vėžio, diabeto ir divertikulito rizikos veiksnius. Džiovintos slyvos yra geras vitaminų A, C, kalio ir geležies bei fenolių šaltinis. Fenoliai džiovintose slyvose pasižymi kaip stiprūs antioksidantai. Dvi džiovintose slyvose randamos augalnių maistingųjų medžiagų rūšys, […]

Apie abrikosus

Pasak legendos, abrikosus į Vakarų pasaulį atgabeno Aleksandras Didysis iš Kinijos prieš daugiau kaip 4000 metų. Abrikosų vaisuose gausu skaidulų, vitamino A, beta karotino, kalio ir fitosterolių, augalinių chemnių medžiagų, labai naudingų sveikatai. Nors džiovintuose abrikosuose yra šiek tiek daugiau cukraus ir kalorijų nei šviežiuose vaisiuose, tačiau jie vis tiek išlieka geru beta karotino ir vitamino […]

Braškių saldumas ir nauda sveikatai

Ši saldi uoga iš mūsų senolių gavo pavadinimą „braškė“, nes valgant smulkios sėklytės maloniai braškėdavo. Kuo pasižymi ši uoga? Braškės turi fenolių, tokių kaip antocianinai ir elagitaninai, kurie yra stiprūs antioksidantai ir priešuždegiminės medžiagos. Braškės padeda smegenų veiklai, mažina tinklainės degeneraciją ir reumatinį artritą. Braškėse esantys elagitaninai padeda išvengti gaubtinės žarnos vėžio.  „Dangaus pupos“ siūlo […]

melyniu saldainiai

Mėlynių nauda žmogaus sveikatai

Mėlynės – yra stipriausias antioksidantas, todėl labai gerai saugo širdies ir kraujagyslių sistemą. Mėlynėse yra pterostilbeno, kuris mažina cholesterolio kiekį, ir antocianinų, gerinančių regėjimą bei smegenų veiklą, saugančių nuo tinklainės degeneracijos. Elago rūgžtis, esanti mėlynėse, pasižymi priešvėžiniu poveikiu. Siūlome palepinti save sveikuolišku skanėstu „Mėlynės su baltuoju šokoladu“

Šokolado receptas laimei surasti

Šokoladas sveikatai. Turintis ne mažiau nei 70 proc. sausųjų kakavos medžiagų šokoladas yra natūralus geležies, kalio, kalcio ir magnio, o taip pat A, B1, C, D ir E vitaminų šaltinis. Magnio trūkumas siejamas su hipertenzija, širdies ligomis, diabetu, sąnarių problemomis ir PMS sindromu. Patarimas: jeigu esate „lengvesnio“ šokolado mėgėja, rinkitės šokoladą, turintį ne mažiau kaip 40 […]